čtvrtek 14. ledna 2016

R.I.P. Severus Snape

Hi people!

Je smutné, že můj první článek po dlouhé době je o osobě, která dnes v pouhých šedesáti-devíti letech podlehla zrádné rakovině... Ptáte se, o koho se jedná? Řeč je o skvělém herci Alanu Rickmanovi. Tohoto herce můžete znát například ze slavné ságy o "Chlapci, který přežil" kde si zahrál kouzelníka kterého jsme od prvního dílu nikdo neměl v oblibě, ale v posledním díle se ukázalo, jaký to byl vlastně charakter a svým způsobem hrdina. Spatřit jsme ho mohli ale i ve vánočním filmu, bez kterého se moje Vánoce neobejdou, a to ve filmu Láska nebeská, kde si zahrál postavu, která se jmenovala Harry (jak ironické, že?). Bohužel jsem neviděla jiné filmy, ve kterých by hrál, ale i těchto osm filmů mi stačilo na to abych si o britské celebritě udělala určitý obrázek.

Harry Potter
Jak už jsem se výše zmínila, v těchto filmech si Alan Rickman zahrál kouzelníka Severuse Snapea o kterém nikdo (snad až na úžasnou spisovatelku J. K. Rowling) nevěděl, na které straně je. Zda je na straně Toho-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit nebo na straně - řekneme-li to laicky - dobra. Dle mého názoru to byl vždy ten dobrák-hrdina, protože ačkoliv mu Ten-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit zabil životní lásku, dokázal se přidat k jeho armádě Smrtijedů a věrohodně předstírat to, jak moc nesnáši mladého hocha - Harryho Pottera.
Nejsem nijaký znalec herců, ale myslím si, že do této role nemohli vybrat nikoho jiného..




A na závěr tu mám video nejdůležitějších momentů v životě Severuse Snapea



Láska nebeská
Ve filmu Láska nebeská si zahrál postavu Harryho, který je ženatý s Karen (Emma Thompson). Ačkoliv má věrnou, milující manželku a dvě krásné děti, začíná nebezbečně flirtovat se svojí kolegyní, které koupí k Vánocům perlový náhrdelník. Ten však v kapse jeho bundy najde Karen a začne si myslet, že je tento šperk pro ni. Když nadejde čas Vánoc a všichni se sejdou u stromečku, najde pod ním zabalený dárek, který je veliký stejně jako pouzdro, kde byl ukryt náhrdelník. Zklamání ale přichází po rozbalení. Pod balícím papírem se schovává CD zpěvačky, která dříve chladnou Karen naučila milovat. Až po určité chvíli, kdy se Karen se slzami v očích přizná Harrymu, že objevila v jeho kapse perlový náhrdelník, který očividně nebyl pro ni, ale pro jinou ženu, Harry si uvědomí jaký byl hlupák a flirtující kolegyni nechá stranou.

Harry s milující ženou


Harry s nebezpečně flirtující kolegyní 



Doufám, že se Vám můj ne-moc-veselý článek líbil a doufám, že se společně potkáme u nějakého dalšího (snad o mnoho veselejšího) článku.
Good luck in next days!
Péťa

Žádné komentáře:

Okomentovat